Het monster met de groene ogen

HP DE TIJD over Hotel New York: 

‘Hotel New York is een boek om trots op te zijn… Spijker beschrijft het leed van alledag met een flair en vanzelfsprekendheid die soms doet denken aan de Hoke Moseley boeken van Charles Willeford.’ 

Het Monster met de groene ogen is het tweede deel over de rechercheurs Job Roos en Bob Jamin.

Over Spijkers’ eerste thriller Hotel New York schreef de pers: ‘Hotel New York is een boek om trots op te zijn… Spijker beschrijft het leed van alledag met een flair en vanzelfsprekendheid die soms doet denken aan de Hoke Moseley boeken van Charles Willeford.’ -HP DE TIJD.

Kort nadat Stefan Kraak benoemd is tot directeur van het ICT-bedrijf Kader, wordt hij op een avond vanwege zijn seksuele geaardheid door een aantal jongeren gemolesteerd. Een paar weken later is een Turkse jongen het slachtoffer van geweld. Stefan Kraak probeert zijn succesvolle carrière weer op te pakken, maar zijn leven is niet meer hetzelfde als voorheen. Bovendien raakt hij verstrikt in de intriges binnen het bedrijfsleven en de gemeentelijke politiek.

Rechercheur Job Roos zoekt naar de dader(s) van beide aanslagen. Ook in zijn leven is weinig goeds te bespeuren. Zijn collega Bob Jamin lijkt de liefde van zijn leven te hebben gevonden, maar dan slaat het monster met de groene ogen toe.

Het monster met de groene ogen is een fascinerende thriller die zich afspeelt in het decor van de Rotterdamse wijk Delfshaven., waar de politie tegen verpaupering strijdt.